top of page

Til minde om Gerda Rasmussen, Slyngborg

Klubber rundt i hele landet modtog lørdag den 17.september meddelelsen om at Gerda B. Rasmussen var afgået ved døden, 89år gammel. Gerda var kendt i racefjerkrækredse som en utrolig hjælpsom og gæstfri person. Hun havde med sit store netværk af venner en stor viden om dyrene og hvor i Danmark de kunne findes hvis der var ønsker om nogle specielle racer eller farver.

Gerdas store interesse har også sat sit præg på familien, selv om der er blevet flyttet mange gange er der altid hurtigt blevet lavet anlæg hvor de forskellige racer kunne være under gode og ordnede forhold.

Sønnen Thorkild har arvet interessen for racefjerkræ og har gennem mange år været sin mor en uvurderlig hjælp, han og Gerda har gennem mange år vist dyr af fremragende kvalitet på lokaludstillinger i bla. Kolind, Hadsten, Aarhus, Grenå, Grauballe og nogle gange på endnu flere. Der er også blevet udstillet på Landsudstilling mange gange og også her med forskellige racer men specielt Danske Landhøns, Plymouth Rock, Campiner og for det meste i rigtig god kvalitet. På lokaludstillingerne blev der desuden udstillet Sussex, Faverolles, Hollandske dværge, Moskusænder.

Gerda var også en skattet gæst på de mange arrangementer som lokalklubber og specialklubber har afholdt og har også været vært for disse.

En stor glæde for Gerda var at hun som en stor anerkendelse for sit arbejde for Racefjerkræsagen blev tildelt foreningens Sølvnål.

Tankerne går til den store efterladte familie som kan se tilbage på et meget aktivt liv gennem 89år.

bottom of page